Uw zaken van alle kanten bekeken.
Fiscaal, juridisch én bedrijfseconomisch.
pelsdierenhouderij
Pelsdierenhouderij

Brabant brengt groei nertsenhouderij in kaart

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant gaat in kaart brengen hoeveel nertsenfokkers aan uitbreidingen van hun bedrijven werken en wat daar tegen te doen is. Dit heeft gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66, landbouw) vrijdagavond gezegd in reactie op vragen van GroenLinks.

Eind april kreeg een nertsenfarm in Haps van de Cuijkse gemeenteraad ruimte om uit te breiden. Dit bracht de discussie over de pelsdierhouderij in Nederland terug op de agenda. Staatssecretaris Sharon Dijksma gaf eerder deze week aan niet te weten hoeveel vergunningen voor uitbreidingen aangevraagd zijn. Provincies zouden dit wel moeten weten. Daarom vroeg GroenLinks-statenlid Hagar Roijackers om Brabantse cijfers: "Met name in Peelgemeenten speelt dit. Wij willen helder hebben hoe groot het is."

Spierings zei als kersverse landbouwgedeputeerde 'graag bereid' te zijn om te bekijken wat de provincie kan doen om omstreden groei van de nertsenhouderij tegen te gaan. Maar ze waarschuwde voor te hoge verwachtingen. De natuurbeschermingswet geeft de provincie geen mogelijkheid om specifiek op pelsdieren te sturen. Op VVD en CDA na steunden alle partijen in Provinciale Staten het verzoek van GroenLinks.

Bron: Eindhovens dagblad 22 mei 2015, www.ed.nl (Laatste update: 03 september 2015, 23:37)